logoLinkedInmail

leiderschap in organisaties 1

biografieOver de afgelopen jaren heeft Mik een solide reputatie opgebouwd als onafhankelijk executive coach. Zij is gespecialiseerd in het coachen van leiders (C-suite) en teams bij hun ontwikkeling naar high-performing top executives en teams. Zij helpt ze keuzes te maken die kunnen leiden tot het uitzetten van een nieuwe koers en het optimaliseren van zowel persoonlijke als team effectiviteit. Haar stijl is aanmoedigend, confronterend wanneer nodig en vooral: verbindend en gericht op resultaten.

Na achtereenvolgens een advocatenkantoor, KLM en RAI Congres centrum trad zij in dienst bij de internationale uitgeversmaatschappij VNU, verkocht wereldwijd  auteursrechten, maar raakte gefascineerd door ‘de mens in de organisatie’. Zij werd verantwoordelijk voor management- en organisatie ontwikkeling bij VNU. In 1990 stapte zij over naar Ebbinge Consultants, later gefuseerd tot KPMG Ebbinge. Vanaf 1994 was zij partner van KPMG, waarbij zij haar verantwoordelijkheden voor executive search voor senior posities combineerde met leiderschapsontwikkeling rondom grote fusies en organisatietransformaties.

Als initiator en leider van KPMG Ebbinge’s business unit Coaching&Counseling heeft zij zich sinds 1997 toegelegd op leiderschapsontwikkeling en loopbaancoaching. Sinds de ontvlechting uit KPMG van Ebbinge&Company in 2004 zet zij deze praktijk zelfstandig voort.

Tot haar cliënten behoren internationale ondernemingen (financiële dienstverlening, fast moving consumer goods, luchtvaart, publishing, biotechnologie, marine contracting) en firma’s (strategische consulting, tax, advocatuur). Not for profit cliënten zijn overheidsorganisaties, symfonie orkesten, onderwijsinstituten en ziekenhuisorganisaties.

Daarnaast is Mik internationaal actief als executive coach en team facilitator voor de bekende internationale business school INSEAD te Fontainebleau/Singapore/AbuDhabi en voor het KetsdeVries Instituut in Parijs/London.

Zij studeerde Engels en volgde een post academische opleiding Organisatie/ Veranderkunde. Zij behaalde de Executive Master Degree in Consulting and Coaching for Change van INSEAD en is lid van de International Society for the Psychoanalytic Study of Organizations.

Mik woont met haar man aan de rand van een polder-natuurgebied ten noorden van Amsterdam.

Publicatie:
Leading a Board: Chairs’ Practices Across Europe
Chapter 3 The Netherlands: Nudging Towards a Consensus
Palgrave Macmillan/Springer Nature Singapore Pte Ltd. 2021