logo

leiderschap in organisaties 1

biografie

Biografie

Mik van den Noort is onafhankelijk adviseur, gespecialiseerd in leiderschap in organisaties. Haar activiteiten zijn vooral gericht op verbeteren van persoonlijke- en team-effectiviteit rondom organisatietransformatie. In haar Nederlandse praktijk richt zij zich op team- en individuele coaching en adviseert zij organisaties. Zij werkt als coach voor het Global Leadership Center van INSEAD te Fontainebleau. Ook is zij verbonden aan de Leadership Programs van ESMT -European School of Management and Technology in Berlijn.

Zij heeft inmiddels een groot aantal leiders en professionals geadviseerd. Tot haar cliënten behoren internationale ondernemingen (financiële dienstverlening, fast moving consumer goods, luchtvaart, publishing, biotechnologie) en firma’s/maatschappen (consulting, advocatuur). Not for profit cliënten zijn een aantal overheidsorganisaties, symfonie orkesten en ziekenhuisorganisaties.

Na gewerkt te hebben bij achtereenvolgens een advocatenkantoor, KLM en RAI Congres centrum trad zij in dienst bij de internationale uitgeversmaatschappij VNU, verkocht wereldwijd auteursrechten, maar raakte gefascineerd door ‘de mens in de organisatie’. Zij werd verantwoordelijk voor management en organisatie ontwikkeling bij VNU. In 1990 stapte zij over naar Ebbinge Consultants, later gefuseerd tot KPMG Ebbinge. Vanaf 1994 was zij partner van KPMG en combineerde haar activiteiten in werving&selectie voor senior posities met persoonlijke- en organisatieontwikkeling rondom fusies en organisatie transformatie.

Als initiator en leider van KPMG Ebbinge’s business unit Coaching&Counseling heeft zij zich toegelegd op leiderschapsontwikkeling en loopbaancoaching. Sinds de ontvlechting uit KPMG van Ebbinge&Company zet zij deze praktijk zelfstandig voort.

Mik van den Noort studeerde Engels en volgde een post academische studie Organisatie/ Veranderkunde. Zij voltooide de Executive Masteropleiding Coaching and Consulting for Change aan INSEAD in Fontainebleau. Zij is lid van de ISPSO.